Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(28)

Fulbröd

Det godaste och mest lättbakade brödet som någonsin funnits- Mammas fulbröd!

Kakbiten

Vote
(28)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till ca 25 st bröd

Räcker till...

ca 25 st bröd

Ingredienser

Så gör du

  • 1 paket jäst
  • 4 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 2 dl mjölk För mjölkfria bröd så ersätter du mjölken med havre- eller sojamjölk
  • 1 liter vatten
  • 26 dl vetemjöl special
  • Blanda ihop allting och knåda i maskin i minst 10 min. Anpassa mjölmängden så att degen är ganska lös och kladdig. Låt jäsa i 1 timme. Dela degen i knytnävsstora bitarutan att knåda den och lägg på plåtar. Strö lite mjöl och flingsalt ovanpå dem. Grädda i 250 C i 16-17 min