Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Fullkornsfocaccia med Pesto

Vote
(3)

Räcker till 1 långpanna

Räcker till...

1 långpanna

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 25 g jäst 1/2 paket
  • 6,5 dl ljummet vatten
  • 1 tsk salt
  • 3 msk grön pesto finns på burk
  • 500 g Kungsörnen Dinkelmjöl Fullkorn ca 9 dl
  • 500 g Kungsörnen Dinkelmjöl Siktat ca 9 dl
Pensling och Garnering
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 tsk torkad rosmarin eller färsk
  1. Smula ner jästen i en degskål. Häll över vatten och rör om. Tillsätt salt, pesto och mjöl men spar ½ dl till utbakningen.

  2. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt degen jäsa under bakduk, ca 1 timme.

  3. Häll upp degen direkt i en bakplåtspappersklädd långpanna. Tryck ut och jämna till med mjölad hand eller degskrapa. Låt degen jäsa under bakduk, ca 30 minuter.

  4. Sätt ugnen på 225°C. Tryck gropar i degen när 10 minuter av jästiden återstår. Pensla eller ringla över olja och strö över garnering.

  5. Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk. Skär i bitar.