Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Fyllt matbröd med svarta oliver, soltorkade tomater och fetaost

Ett matbröd som kan fyllas med vad som helst - denna medelhavsvariant är fantastisk! 

Karoleen

Vote

Räcker till 1 bröd Stort

Räcker till...

1 bröd Stort

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g smör
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1 tsp salt
  • 1 msk socker
  • 13 dl rågsikt
  • ½ dl hackade soltorkade tomater Utan kärnor!
  • 1 dl hackade svarta oliver
  • 1 dl hackad fetaost
  • Smällt smöret i en kastrull.

    Häll i det ljumna vattnet, ca 37 C, och blanda ut jästen - till en degvätska. 

    Blanda i salt, socker och nästan allt mjöl.

    Arbeta ihop till en smidig deg.

    Täck över med en bakhandduk och låt jäsa i 45 min.

    Gör fyllning: Hacka soltorkade tomater, svarta oliver och fetaosten.

    När degen har jäst klart, dela i två delar och blanda ut fyllningen i ena degen. Blanda tills allt är utdelat. Kavla ut den andra degen och lägg runt om den fyllningsfyllda degen.

    Knåda ihop lite och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck över med en bakhandduk och låt jäsa i 30 min.

    Grädda i 200 C i ca 30-45 min. Kolla att brödet är klart med en provsticka. 

    Brödet kommer ha ett ganska hårt skal men en mjuk och god insida. Njut!