Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Glutenfri kavring
Det här brödet är lättbakat och smakar precis som kavring ska smaka.
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 1 bröd
Räcker till...
1 bröd
Recepttyp
Matbröd
Näringsvärde
Glutenfritt
Mjölk & laktosfritt
Ingredienser
Så gör du
- 5 dl ljummet vatten
- 20 g jäst
- 1 dl mörk sirap
- 750 g MixWells Havrebrödsmix
- 2,5 tsk salt
- 3 tsk kryddor t ex anis, fänkål, koriander
- ev 1 dl surdegsgrund
Lös upp jästen i vattn
Lös upp jästen i lite vatten. Häll i resten av vattnet och sirapen. Blanda i de torra ingredienserna. Häll deegen i en oljad 2 liters form och täck formen med dubbel aluminiumfolie.
Grädda brödet i 100 graders värme i 10,5 timme. Låt brödet svalna under duk.