Glutenfritt sötpotatisbröd
Detta är ett mkt gott bröd som är både gluten-, mjölk- och sockerfritt.
Supert!
Du kan även göra brödet utan sötpotatisen, kanelen och kardemumman så blir det mer som en formfranska.
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 15-20 skivor Blir en limpa helt enkelt så det beror på hur tjocka skivor du skär.
15-20 skivor Blir en limpa helt enkelt så det beror på hur tjocka skivor du skär.
Ingredienser
Så gör du
- 1 st sötpotatis
- 1 msk kanel
- 0.5 msk kardemumma
- 6 ägg
- 1.5 dl kokos mjölk
- 1.5 dl vatten
- 2 dl mandelmjöl
- 2 dl bovetemjöl (eller 4 dl mandelmjöl)
- 0.5 dl kokosmjöl
- 1 dl Fiberhusk
- 1 msk bakpulver
- 1 tsk havs eller bergssalt
- 3 msk smält kokosfett (plus lite att ha i din brödform)
- vallmo frön att dekorera med
Sätt ugnen på 200 grader
Skala sötpotatisen, skär i små bitar och koka den så den blir mjuk. När den är mjuk, mosa den och tillsätt kanel och kardemumma. Låt det svalna lite.
Smält koks fettet. Använd lite att smöra din brödform med. Ha vallmofrön i din brödform.
Vispa äggen, kokos mjölken och vattnet. Lägg i alla torra ingredienser och rör om.
Tillsätt sötpotatisen och blanda väl.Låt "degen" svälla en stund. Häll den sen i din brödform och använd en blöt matsked att "platta till" ditt bröd med. Dekorera med mer vallmofrön.
Grädda i mitten av ugnen i 45 min.