Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Gomorronbullar med kummin

Vote
(3)

Räcker till 10 st

Räcker till...

10 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 12,5 g jäst (1/4 paket)
  • 3 dl kall mjölk
  • 1 tsk salt
  • 375 g Kungsörnen Lantbrödsmjöl 4 sädesslag (7 dl)
  • 1 tsk kummin
  1. Smula ner jästen i en degskål och rör ut den med mjölken. Tillsätt salt, kummin och mjöl (spar ½ dl till utbakningen).

  2. Arbeta degen smidig, tills den släpper degskålen. Ta eventuellt mer mjöl.

  3. Rulla en längd av degen på mjölat bakbord och skär degen i 10 delar. Lägg dem med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Ställ plåten i kylen övertäckt med ett bakplåtspapper över natten.

  4.  Nästa morgon
    Ta ut bullplåten och ställ den nära ugnen, ca ½ timme. Värm ugnen till 225˚C. Grädda bullarna 12–15 minuter.