Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Grahamsbullar

Oatly http://www.oatly.se

Vote

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till 15 - 20 bullar

Räcker till...

15 - 20 bullar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2,5 dl grahamsmjöl
  • 11 - 12 dl vetemjöl
  • 5 dl Oatly havredryck
  • 50 g jäst
  • 2 msk honung
  • 2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 dl havreflingor
  • 1. Värm havredrycken till fingervarmt.

    2. Smula jästen och rör ut den med lite av degspadet.

    3. Tillsätt övriga ingredienser förutom vetemjölet. Avsluta med att blanda i mjölet lite i taget.

    4. Knåda och låt degen jäsa 45-60 min under bakduk.

    5. Knåda degen på nytt och forma till bullar.

    6. Låt jäsa på nytt 15-20 min.

    7. Vispa ägget och pensla bullarna. Strö över havreflingorna.

    8. Baka av bullarna i 200 grader ca 15-17 min.