Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Grahamsbullar
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 15 - 20 bullar
Räcker till...
15 - 20 bullar
Näringsvärde
Mjölk & laktosfritt
Ingredienser
Så gör du
- 2,5 dl grahamsmjöl
- 11 - 12 dl vetemjöl
- 5 dl Oatly havredryck
- 50 g jäst
- 2 msk honung
- 2 tsk salt
- 1 ägg
- 2 dl havreflingor
1. Värm havredrycken till fingervarmt.
2. Smula jästen och rör ut den med lite av degspadet.
3. Tillsätt övriga ingredienser förutom vetemjölet. Avsluta med att blanda i mjölet lite i taget.
4. Knåda och låt degen jäsa 45-60 min under bakduk.
5. Knåda degen på nytt och forma till bullar.
6. Låt jäsa på nytt 15-20 min.
7. Vispa ägget och pensla bullarna. Strö över havreflingorna.
8. Baka av bullarna i 200 grader ca 15-17 min.