Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(13)

Grahamsformbröd

Ett lättbakat bröd

Mårtenssons kök

Vote
(13)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 2 st 2 l brödformar

Räcker till...

2 st 2 l brödformar

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • ½ dl sirap
  • 1 l vatten
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 4 dl Vetekli
  • 4 dl rågmjöl
  • 1,6 l vetemjöl special
  1. Smula ner jästen i en skål, värm vattnet till 37 grader och slå på jästen. Tillsätt salt och sirap och rör så jästen löser sej helt.

  2. Blanda samman vetekli, grahamsmjöl och rågmjöl och häll ner i skålen.

    Rör samman och slå sen i vetemjölet, lite i taget, och arbeta degen tills den är smidig. 

  3. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter. 

  4. Smöra 2 brödformar på 2 liter var.

  5. Ta upp degen och arbeta ihop den, dela i 2 delar och forma till bröd som läggs i formarna.

    Jäs bröden i 20 minuter och pudra på lite mjöl på ytan. Grädda längst nere i ugnen, ca 40 minuter på 200 grader.

  6. Grädda längst nere i ugnen, ca 40 minuter på 200 grader.