Grahamsformbröd
Ett lättbakat bröd
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 2 st 2 l brödformar
2 st 2 l brödformar
Ingredienser
Så gör du
- 50 g jäst
- 2 tsk salt
- ½ dl sirap
- 1 l vatten
- 4 dl grahamsmjöl
- 4 dl Vetekli
- 4 dl rågmjöl
- 1,6 l vetemjöl special
Smula ner jästen i en skål, värm vattnet till 37 grader och slå på jästen. Tillsätt salt och sirap och rör så jästen löser sej helt.
Blanda samman vetekli, grahamsmjöl och rågmjöl och häll ner i skålen.
Rör samman och slå sen i vetemjölet, lite i taget, och arbeta degen tills den är smidig.
Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
Smöra 2 brödformar på 2 liter var.
Ta upp degen och arbeta ihop den, dela i 2 delar och forma till bröd som läggs i formarna.
Jäs bröden i 20 minuter och pudra på lite mjöl på ytan. Grädda längst nere i ugnen, ca 40 minuter på 200 grader.
Grädda längst nere i ugnen, ca 40 minuter på 200 grader.