Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 25 g jäst (1/2 paket)
- 3 dl ljummen mjölk
- 25 g rumsvarmt smör
- 1 tsk salt
- 1 tsk strösocker
- 500 g Kungsörnen Siktat Dinkelmjöl (ca 9 dl )
Garnering
- vallmo- eller sesamfrön
Smula ner jästen i en degbunke. Blanda i övriga ingredienser, men spara ½ dl mjöl till utbakningen.
Arbeta degen tills den känns smidig. Låt jäsa 30–40 minuter.
Dela degen i 30 bitar. Rulla dem till 30 cm långa längder. Lägg tätt på plåtar med bakplåtspapper. Jäs under bakduk, ca 20 minuter.
Värm ugnen till 175°C. Pensla med mjölk, strö över frön. Grädda mitt i ugnen, 25-30 minuter, tills de fått fin färg.
Eftertorka dem i 50-75˚C, ca 1 timme tills de är torra och knapriga. Låt dem kallna på galler utan bakduk. Förvaras torrt.