Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Grissini med vallmofrön

Vote

Räcker till 30 st

Räcker till...

30 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 25 g jäst (1/2 paket)
  • 3 dl ljummen mjölk
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 500 g Kungsörnen Siktat Dinkelmjöl (ca 9 dl )
Garnering
  • vallmo- eller sesamfrön
  1.  Smula ner jästen i en degbunke. Blanda i övriga ingredienser, men spara ½ dl mjöl till utbakningen.

  2. Arbeta degen tills den känns smidig. Låt jäsa 30–40 minuter.

  3. Dela degen i 30 bitar. Rulla dem till 30 cm långa längder. Lägg tätt på plåtar med bakplåtspapper. Jäs under bakduk, ca 20 minuter.

  4. Värm ugnen till 175°C. Pensla med mjölk, strö över frön. Grädda mitt i ugnen, 25-30 minuter, tills de fått fin färg.

  5. Eftertorka dem i 50-75˚C, ca 1 timme tills de är torra och knapriga. Låt dem kallna på galler utan bakduk. Förvaras torrt.