Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Grova frukostbullar

Härliga frukostbullar som är goda som de är, eller med lite färskost.

sofia

Vote
(4)

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 10 st bullar

Räcker till...

10 st bullar

Kategorier
Näringsvärde Äggfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 25 g färsk jäst
  • 3 dl mjölk kan bytas ut mot vatten
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 dl linfrö
  • 1 dl gojibär
  • 1 dl Dr. Oetker hackade hasselnötter
  • 1 dl dinkelmjöl fullkorn kan bytas ut mot samma mängd grahamsmjöl
  • 5-6 dl vetemjöl
  1. Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör ut jästen i vätskan.

  3. Tillsätt salt, linfrön, gojibär, hackade hasselnötter, dinkelmjöl och nästan allt vetemjöl. Arbeta snabbt ihop till en deg.

  4. Lägg en bakduk över bunken och låt degen jäsa i ca 30 minuter.

  5. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Arbeta degen tills den är smidig. Tillsätt mer mjöl om degen är för lös.

  6. Dela degen i 10 bullar. Lägg bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Täck över en bakduk och låt jäsa i ytterligare ca 30 min.

  7. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 min. Låt de sedan svalna på ett galler.