Grova frukostbullar
Härliga frukostbullar som är goda som de är, eller med lite färskost.
Fri från
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 10 st bullar
10 st bullar
Ingredienser
Så gör du
- 25 g färsk jäst
- 3 dl mjölk kan bytas ut mot vatten
- 1 tsk flingsalt
- 0,5 dl linfrö
- 1 dl gojibär
- 1 dl Dr. Oetker hackade hasselnötter
- 1 dl dinkelmjöl fullkorn kan bytas ut mot samma mängd grahamsmjöl
- 5-6 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 250 grader.
Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör ut jästen i vätskan.
Tillsätt salt, linfrön, gojibär, hackade hasselnötter, dinkelmjöl och nästan allt vetemjöl. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Lägg en bakduk över bunken och låt degen jäsa i ca 30 minuter.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Arbeta degen tills den är smidig. Tillsätt mer mjöl om degen är för lös.
Dela degen i 10 bullar. Lägg bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Täck över en bakduk och låt jäsa i ytterligare ca 30 min.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 min. Låt de sedan svalna på ett galler.