Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(15)

Grova rågfrallor med surdeg

Härligt mättande rågfrallor som man kan jäsa i kylen under natten för att få nybakade frallor till frukost.

cupcakesfluffan

Vote
(15)

Räcker till 12-15 st

Räcker till...

12-15 st

Kategorier
Recepttyp Matbröd

Ingredienser

Så gör du

  • 450 gram vatten
  • 250 gram rågsurdeg
  • 10 gram jäst
  • 650 gram vetemjöl special fullkorn
  • 125 gram grovt rågmjöl
  • 15 gram brödsirap
  • 20 gram havssalt
  • 50 gram pumpafrön
  • 50 gram linfrö
  • 50 gram solroskärnor
  • pumpafrön till garnering
  1. Blanda samtliga ingredienser utom saltet och arbeta i hushållsmaskin i 10 minuter. Tillsätt saltet och kör ytterligare 5 minuter. Låt degen vila i bunken i 30 minuter.

  2. Dela degen i 12-15 bitar och rulla till runda frallor. Dopa dom i pumpafrön och lägg dem på plåt täckt med bakplåtspapper. Låt jäsa i två timmar i rumstemperatur eller i kylen över natten.

  3. Sätt ugnen på 250 grader. Om du har låtit frallorna jäsa i kylen över natten, tar du ut dom samtidigt som du sätter på ugnen. Känns de inte färdigjästa så låt de stå i rumstemperatur i en halvtimme.

  4. Ställ in frallorna i ugnen och grädda dem i 12-15 minuter.

  5. Låt bröden svalna på galler.