Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Grytbröd

Recept på ett lättbakat bröd som gräddas i en gryta! Men börja förbered din deg dagen innan, då den har lång jäsningstid. Men den är väl värd att väntas på!

Vote
(4)

Räcker till 1 st bröd

Räcker till...

1 st bröd

Kategorier
Recepttyp Matbröd

Ingredienser

Så gör du

  • 3,5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 påse Dr. Oetker Torrjäst
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 msk matolja
  1. Mät upp vatten och salt i en skål. Tillsätt mjöl och torrjäst och blanda till en jämn deg. Täck skålen tätt med tyg och plastfolie. Låt degen står och jäsa i rumstemperatur i 12-24 timmar.

  2. Placera en tom 2 liters gryta med lock i ugnen och värm upp ugnen till 250 grader.

  3. Ta bort tygfolien, strö lite mjöl på degen och vrid degen några gånger, till exempel med en spatel. Låt stå i 30 minuter. Tag ut grytan ur ugnen, smörj den med matolja. Häll degen i grytan och lägg på locket. Ställ in grytan i ugnen och grädda i 30 minuter. Ta av locket och låt brödet gräddas i ytterligare 15 minuter eller tills ytan är vackert färgad. Ta upp brödet ur grytan och låt svalna på gallret utan att täcka, så att ytan får fin skorpa.