Hagets glutenfria morotsfrallor
Härligt saftiga, nyttiga och jättegoda frallor!
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Räcker till 14 - 16 st frallor
14 - 16 st frallor
Ingredienser
Så gör du
- 25 gram jäst
- 6 1/2 dl fingervarm mjölk
- 2 msk Fiberhusk
- 1 dl créme fraiche 15 %
- 1 - 2 st normalstora morötter
- 1 dl solroskärnor
- 1/2 dl sirap
- 1 tsk salt
- 1 dl hackade valnötter
- 10 - 11 dl glutenfri mjölmix
Pensling
- uppvispat ägg
- solroskärnor
Smula ner jästen i en bunke.
Häll på fingervarm mjölk så att jästen löses upp.
Tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
Därefter tillsättes resten av ingredienserna men spar ca 1 dl mjöl till utbakningen.
Kör i assistent ca 8 minuter eller 12 minuter för hand.
Strö lite mjöl över degen och låt den jäsa under bakduk ca 40 - 50 minuter.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och baka ut till avlånga frallor.
Lägg på plåt och låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
Pensla med ägg och strö på solroskärnor.
Grädda på mittersta falsen i 250 grader vanlig ugn eller 225 grader varmluftsugn ca 15 - 20 minuter.
Låt frallorna svalna på galler under bakduk.