Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Hälsosamma tekakor

Dessa tekakor kan man äta med gott samvete. Gjorda på dinkelmjöl med havregryn och linfrö. 

Linda88

Vote
(1)

Räcker till 20 "",st""

Räcker till...

20 "",st""

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 5 dl mjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl havregryn
  • 50 gram jäst
  • 2 tsk salt
  • 50 gram smör rumsvarmt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 8-10 dl dinkelmjöl med fullkorn
  • 1 dl krossade linfrön
  1. Koka upp mjölken under omrörning, annars bränns den lätt vid. Häll ner havregrynen och låt hela blandningen svalna till ca 35-37 grader.

  2. Smula jästen i en degbunke. Tillsätt havregryns/mjölkblandningen och lite i taget och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt rumsvarmt smör i kuber, linfrö, salt och rapsolja. Rör om ordentligt.

  3. Arbeta in mjölet efter hand, spara någon deciliter till utbakningen.

  4. Låt degen jäsa i 40 minuter under bakduk.

  5. Sätt ugnen på 225 grader. (varmluft)

  6. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 20. Kavla ut/platta till varje tekaka och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Nagga med gaffel och låt jäsa i 2o minuter under bakduk.