Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Havrebaguetter

TIPS! Du kan byta ut sockret mot 2 msk flytande honung.

Vote

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till 15 baguetter

Räcker till...

15 baguetter

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 pkt / påse Kronjäst för matbröd (blå)
  • 5 dl vatten
  • 4 dl havregryn
  • 1,1 l vetemjöl special
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk salt
Garnering
  • 1 ägg
  • 2 dl pumpafrön
  • Gör så här (färsk KronJäst)

    1. Smula KronJästen för matbröd i en bunke. Lös den i det 37-gradiga vattnet.

    2. Tillsätt salt, socker och havregryn.

    3. Blanda till en slät deg. Låt jäsa på bordet i 30 minuter.

    4. Dela degen i 15 bitar och forma till baguetter, ca 10 cm långa.

    5. Sätt ugnen på 225° C.

    6. Lägg baguetterna på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 – 40 minuter.

    7. Pensla med ägg och strö över pumpafrön.

    8. Grädda i mitten av ugnen i 12 – 15 minuter.

    Gör så här (torr KronJäst)

    1. Sätt ugnen på 225°C.

    2. Blanda torrjästen i mjölet.

    3. Tillsätt salt, strösocker, havregryn och sist vatten (40°C, lite varmare än fingervarmt).

    4. Blanda till en slät deg. Låt jäsa på bordet i 30 min.

    5. Dela degen i 15 bitar och forma till baguetter, ca 10 cm långa.

    6. Lägg baguetterna på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30-40 min.

    7. Pensla med ägg och strö över pumpafrön.

    8. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 min.