Havrebaguetter
TIPS! Du kan byta ut sockret mot 2 msk flytande honung.
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 15 baguetter
15 baguetter
Ingredienser
Så gör du
- 1 pkt / påse Kronjäst för matbröd (blå)
- 5 dl vatten
- 4 dl havregryn
- 1,1 l vetemjöl special
- 1 msk strösocker
- 2 tsk salt
Garnering
- 1 ägg
- 2 dl pumpafrön
Gör så här (färsk KronJäst)
1. Smula KronJästen för matbröd i en bunke. Lös den i det 37-gradiga vattnet.
2. Tillsätt salt, socker och havregryn.
3. Blanda till en slät deg. Låt jäsa på bordet i 30 minuter.
4. Dela degen i 15 bitar och forma till baguetter, ca 10 cm långa.
5. Sätt ugnen på 225° C.
6. Lägg baguetterna på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 – 40 minuter.
7. Pensla med ägg och strö över pumpafrön.
8. Grädda i mitten av ugnen i 12 – 15 minuter.
Gör så här (torr KronJäst)
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Blanda torrjästen i mjölet.
3. Tillsätt salt, strösocker, havregryn och sist vatten (40°C, lite varmare än fingervarmt).
4. Blanda till en slät deg. Låt jäsa på bordet i 30 min.
5. Dela degen i 15 bitar och forma till baguetter, ca 10 cm långa.
6. Lägg baguetterna på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30-40 min.
7. Pensla med ägg och strö över pumpafrön.
8. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 min.