Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(28)

Havrebröd

Supergott och enkelt havrebröd!

theresetörnros

Vote
(28)
Kategorier
Recepttyp Matbröd

Ingredienser

Så gör du

  • 4 dl havregryn
  • 5 dl mjölk
  • 75 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 msk sirap
  • 25 g jäst
  • 9 dl vetemjöl ( eller 4 dl grahamsmjöl och 5 dl vetemjöl ).
  1. Häll havregrynen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader, häll den över havregrynen och låt stå i ca. 15 minuter.

  2. Smält smöret och blanda ner det i bunken. Tillsätt salt, sirap och den söndersmulade jästen.

  3. Arbeta sedan ner vetemjölet, degen ska vara lite lös.

  4. Låt jäsa under bakduk i ca. 30 minuter.

  5. Ta upp på bakbord och arbeta degen väl. Dela degen i tolv bitar, forma till tekakor och placera ut på två plåtar.

  6. Gör tekakorna ganska platta, de jäser upp och blir tjocka i ugnen.

  7. Låt jäsa i 30 minuter till. Strö eventuellt lite mjöl eller havregryn över tekakorna innan gräddning.

  8. Grädda i 225 grader i 10-15 minuter... Klara!