Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Havrebröd

Supergott och enkelt havrebröd!

theresetörnros

Vote
(1)

Räcker till 12

Räcker till...

12

Kategorier
Recepttyp Matbröd

Ingredienser

Så gör du

  • 4 dl havregryn
  • 5 dl mjölk
  • 75 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 msk sirap
  • 25 g jäst
  • 9 dl vetemjöl ( eller 4 dl grahamsmjöl och 5 dl vetemjöl ).
  1. Häll havregrynen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader, häll den över havregrynen och låt stå i ca. 15 minuter.

  2. Smält smöret och blanda ner det i bunken. Tillsätt salt, sirap och den söndersmulade jästen.

  3. Arbeta sedan ner vetemjölet, degen ska vara lite lös.

  4. Låt jäsa under bakduk i ca. 30 minuter.

  5. Ta upp på bakbord och arbeta degen väl. Dela degen i tolv bitar, forma till tekakor och placera ut på två plåtar.

  6. Gör tekakorna ganska platta, de jäser upp och blir tjocka i ugnen.

  7. Låt jäsa i 30 minuter till. Strö eventuellt lite mjöl eller havregryn över tekakorna innan gräddning.

  8. Grädda i 225 grader i 10-15 minuter... Klara!