Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 4 dl havregryn
- 5 dl mjölk
- 75 g smör
- 1 tsk salt
- 1 msk sirap
- 25 g jäst
- 9 dl vetemjöl ( eller 4 dl grahamsmjöl och 5 dl vetemjöl ).
Häll havregrynen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader, häll den över havregrynen och låt stå i ca. 15 minuter.
Smält smöret och blanda ner det i bunken. Tillsätt salt, sirap och den söndersmulade jästen.
Arbeta sedan ner vetemjölet, degen ska vara lite lös.
Låt jäsa under bakduk i ca. 30 minuter.
Ta upp på bakbord och arbeta degen väl. Dela degen i tolv bitar, forma till tekakor och placera ut på två plåtar.
Gör tekakorna ganska platta, de jäser upp och blir tjocka i ugnen.
Låt jäsa i 30 minuter till. Strö eventuellt lite mjöl eller havregryn över tekakorna innan gräddning.
Grädda i 225 grader i 10-15 minuter... Klara!