Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(57)

Havrebullar

Saftiga frallor med havregryn i.

sarahbakar

Vote
(57)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 16 st

Räcker till...

16 st

Ingredienser

Så gör du

  • 5 dl ljummet vatten
  • 50 g jäst
  • 3 msk olja
  • 1 msk sirap
  • 3 dl havregryn
  • 1,5 tsk salt
  • 10 dl vetemjöl cirka 10 dl, tillsätt inte allt på en gång, utan känn dig för.
  1. Värm degvätskan fingervarm.

    Lös upp jästen i lite av degvätskan.

    Tillsätt salt, sirap och olja och resten av degväskan.

    Rör ner havregryn.

    Arbeta ner vetemjöl till lagom konsistens.

  2. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

    Baka ut på mjölat bakbord till ca 16 runda bullar. (antalet beror lite på hur stora man gör dem)

    Lägg på plåt med bakplåtspapper, låt jäsa under bakduk 30 minuter.

  3. Pensla med vatten, strö på lite havregryn.

    Grädda mitt i ugnen 225°, ca 10-12 minuter.