Heidis allergivänliga knäcke
Bra recept på knäckebröd som lätt kan varieras genom att tillsätta olika kryddor, t ex kanel, flingsalt med vitlök el dylikt
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 1 Bakplåt
1 Bakplåt
Ingredienser
Så gör du
- 1 dl hela linfrön
- 1 dl Risenta solroskärnor
- 2 dl majsmjöl
- 0,5 dl rapsolja
- 2 dl kokande vatten
- 1 tsk salt
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda olja och vatten och häll över de torra ingredienserna. Blanda väl. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och häll ut smeten på det. Lägg ett annat bakplåtspapper över smeten och arbeta sedan ut smeten med händerna så den blir platt. Smeten ska täcka hela det undre bakplåtspapperet. Grädda i mitten på ugnen på 150 grader i ca 1 timme. man kan med fördel grädda många plåtar samtidigt om man har en varmluftsugn.