Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Heidis allergivänliga knäcke

Bra recept på knäckebröd som lätt kan varieras genom att tillsätta olika kryddor, t ex kanel, flingsalt med vitlök el dylikt

Heidi L

Vote

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 1 Bakplåt

Räcker till...

1 Bakplåt

Ingredienser

Så gör du

  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl Risenta solroskärnor
  • 2 dl majsmjöl
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten
  • 1 tsk salt
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda olja och vatten och häll över de torra ingredienserna. Blanda väl. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och häll ut smeten på det. Lägg ett annat bakplåtspapper över smeten och arbeta sedan ut smeten med händerna så den blir platt. Smeten ska täcka hela det undre bakplåtspapperet. Grädda i mitten på ugnen på 150 grader i ca 1 timme. man kan med fördel grädda många plåtar samtidigt om man har en varmluftsugn.