Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Hembakta frallor

De här frallorna är superenkla att göra; man blandar bara ihop degen på kvällen, låter den stå i kylen och jäsa under natten och på morgonen gör man bullar av dem och gräddar dem i 20-25 minuter i ugnen och så har man färskt bröd till frukosten.

Vote
(3)

Räcker till 10 st

Räcker till...

10 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 6 g färsk jäst
  • 3,5 dl vetemjöl special
  • 2,5 dl dinkelsikt
  • 2,5 dl kallt vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 1 msk honung
  • Rör ut jästen i vattnet och honungen. Tillsätt de andra ingredienserna och arbeta ihop till en deg med hjälp av en degblandrare i ca 10 minuter.

    Täck bunken med en bakduk/plastfolie och låt stå i kylen under natten i minst 8 timmar.

    På morgonen tar du fram degen och lägger den på ett väl mjölat bakbord. Dela degen i 10 lika stora delar och lägg på en plåt.

    Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 20-25 minuter.