Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Hembakta frallor
De här frallorna är superenkla att göra; man blandar bara ihop degen på kvällen, låter den stå i kylen och jäsa under natten och på morgonen gör man bullar av dem och gräddar dem i 20-25 minuter i ugnen och så har man färskt bröd till frukosten.
Räcker till 10 st
Räcker till...
10 st
Ingredienser
Så gör du
- 6 g färsk jäst
- 3,5 dl vetemjöl special
- 2,5 dl dinkelsikt
- 2,5 dl kallt vatten
- 1 tsk salt
- 1 msk olja
- 1 msk honung
Rör ut jästen i vattnet och honungen. Tillsätt de andra ingredienserna och arbeta ihop till en deg med hjälp av en degblandrare i ca 10 minuter.
Täck bunken med en bakduk/plastfolie och låt stå i kylen under natten i minst 8 timmar.
På morgonen tar du fram degen och lägger den på ett väl mjölat bakbord. Dela degen i 10 lika stora delar och lägg på en plåt.
Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 20-25 minuter.