Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Indiska tunnbröd

Gjord med Lindahls Turkisk yoghurt.

Tips:
Du kan även grilla brödet.

Vote
(4)

Räcker till 12 stycken tunnbröd

Räcker till...

12 stycken tunnbröd

Kategorier
Recepttyp Matbröd

Ingredienser

Så gör du

  • 1 ½ dl Lindahls Yoghurt
  • 25 gr jäst
  • 2 tsk socker
  • 1 ½ dl ljummet vatten
  • 1 ägg, lättvispat
  • 3 msk smält smör
  • 2 tsk salt
  • 550 gr vetemjöl (knappt 1 liter)
  • 2 msk nigellafrön (kalonji frön eller liknande)
  1. Rör ut jästen och 1 tsk socker med det ljumna vattnet och låt stå i 15 minuter.

  2. Värm yoghurt till kroppstemperarur (t. ex. i mikron) och rör ihop med 1 tsk socker, ägg, det smälta smöret och salt. Blanda med degvätskan.

  3. Tillsätt frön och därefter mjölet, lite i taget. Arbete degen ordentlig i tio minuter. Låt jäsa till dubbel volym.

  4. Dela degen till 12 bullar och låt jäsa i ytterligare 10 minuter.

  5. Kavla bullarna till "tjocka pannkakor" och stek dem i en panna med lite olja eller smör, 2 till 3 minuter per sida.