Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(11)

Jättegod sirapslimpa

De här limporna är enkla och goda. Receptet kommer från A Pice of cake, Leila Lindholm.

sarahbakar

Vote
(11)

Räcker till 2 st

Räcker till...

2 st

Kategorier
Recepttyp Matbröd

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g smör
  • 5 dl filmjölk
  • 50 g färsk jäst
  • 2 dl mörk sirap
  • 2 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl special
  • 5-7 dl rågsikt
  1. Smält smöret och blanda det med filmjölken. Värm till fingerljummet, max 37 grader.

  2. Smula jästen i en degbunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt.

  3. tillsätt vetemjöl och rågsikt lite i taget tills degen går ihopoch blir mjuk och elastisk.

    Knåda in det sista mjölet för hand.

  4. Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek.

  5. Baka ut degen till två limpor och lägg i mjölade brödkorgar eller på en plåt med bakplåtspapper.

    Jäs under bakduk i ca 40 minuter.

  6. Grädda bröden i mitten av ugnen i 35-40 minuter i 200°.

    Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så de inte blir för mörka.