Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Jättegod sirapslimpa
De här limporna är enkla och goda. Receptet kommer från A Pice of cake, Leila Lindholm.
Räcker till 2 st
Räcker till...
2 st
Recepttyp
Matbröd
Ingredienser
Så gör du
- 50 g smör
- 5 dl filmjölk
- 50 g färsk jäst
- 2 dl mörk sirap
- 2 tsk salt
- 6 dl vetemjöl special
- 5-7 dl rågsikt
Smält smöret och blanda det med filmjölken. Värm till fingerljummet, max 37 grader.
Smula jästen i en degbunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt.
tillsätt vetemjöl och rågsikt lite i taget tills degen går ihopoch blir mjuk och elastisk.
Knåda in det sista mjölet för hand.
Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek.
Baka ut degen till två limpor och lägg i mjölade brödkorgar eller på en plåt med bakplåtspapper.
Jäs under bakduk i ca 40 minuter.
Grädda bröden i mitten av ugnen i 35-40 minuter i 200°.
Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så de inte blir för mörka.