Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Julfrallor

Vote
(2)

Räcker till 25 st

Räcker till...

25 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g jäst
  • 2 flaskor julmust (á 33 cl)
  • 1 dl matolja
  • 2 tsk salt
  • 250 g Kungsörnen Rågsikt (5 dl)
  • 650 g Kungsörnen Kärnvetemjöl (11 dl)
  • 2 dl russin eventuellt
  1. Värm julmusten i en kastrull till fingervarmt (37°C). Smula ner jästen i degskålen och häll julmusten över, rör runt så att jästen löser sig.

  2. Tillsätt matolja, salt, rågsikt, nästan allt vetemjöl och eventuellt russin.

  3. Arbeta degen för hand ca 10 minuter eller med maskin ca 5 minuter tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 40 minuter.

  4. Ta upp och knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 25 bitar.
    Forma bitarna till släta runda bullar. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt.

  5. Värm ugnen till 225°C. Låt bullarna
    jäsa övertäckta ca 20 minuter. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.