Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Julscones

Tips: Om du inte gillar choklad, prova att byta ut den mot en påse Dr. Oetker Korinter!

Här nedan finner ni vårt recept på julscones:

Vote
(3)

Räcker till 12 st bullar

Räcker till...

12 st bullar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 2 tsk pepparkakskryddor
  • 75 g smör
  • 1 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 50 g mörk choklad hackad
  1. Sätt ugnen på 220 grader.

  2. Blanda vetemjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver. Smula ned smöret och tillsätt ägg och mjölk. Blanda väl till en deg. Platta ut degen till en kaka, ca 2 cm tjock. Stick ut scones med hjälp av glas eller en rund liten kakform. Lägg sconesen på en pappersklädd bakplåt. Grädda mitt i ugnen, 10-15 minuter i 220 grader.

    Servera ljumna med lite smör.

     

    Tips: Om du inte gillar choklad, prova att byta ut den mot en påse Dr. Oetker Korinter!

  3. Platta ut degen till en kaka, ca 2 cm tjock. Stick ut scones med hjälp av glas eller en rund liten kakform.

  4. Lägg sconesen på en pappersklädd bakplåt. Grädda mitt i ugnen, 10-15 minuter i 220 grader.

  5. Servera ljumna med lite smör.