Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Kalljäst bröd

Ett bröd som enkelt rörs samman och inte behöver jäsa innan det ställs i ugnen.

Mårtenssons kök

Vote
(8)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 1 st bröd

Räcker till...

1 st bröd

Kategorier
Recepttyp Matbröd
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

  • ½ l mjölk
  • 1 påse Dr. Oetker jäsblandning
  • ½ dl sirap
  • 2 tsk salt
  • 7½ dl rågsikt
  • 4½ dl vetemjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl vetekross
  1. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål och häll sedan i mjölk och sirap.

  2. Knåda degen en stund och forma sedan till ett bröd på en bakplåt med bakplåtspapper. 

  3. Ställ in brödet i nedre delen i kall ugn och ställ in värmen på 200. Grädda ca 45 minuter.