Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(36)

Kalljäst Valnötsfocaccia

Detta bröd kan vem som helst lyckas med, även den som aldrig har bakad bröd förr. Testa och imponera stort på dina vänner. Valnötter i bröd är ju så fantastiskt gott, mycket godare än i bakverk, så jag rekommenderar det starkt. Fler recept finner du på www.nadjaskitchen.se

Nadjaskitchen.se

Vote
(36)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 1 långpanna

Räcker till...

1 långpanna

Ingredienser

Så gör du

  • 25 gram jäst
  • 6 dl kallt vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja (gärna nötig rapsolja eller olivolja för smak)
  • ca 13 dl vetemjöl
  • 50 gram valnötter
Garnering
  • flingsalt
  • rapsolja/olivolja
  1. Lös upp jästen i det kalla vattnet. Tillsätt salt, olja och vetemjöl. Jag brukar ta 3-4 deciliter vetemjöl och arbeta in det innan jag lägger till en deciliter till i taget. Arbeta degen kraftigt, gärna med en maskin, tills det blir en fin lös deg. Smörj en stor bunke med olja och lägg degen i den. Täck med plastfolie och ställ i kylen i minst 8-12 timmar, gärna över natten.  

  2. Ta ut degen ur kylskåpet. Häll ut den i en bakpapperklädd långpanna. Tryck ut med en mjölad eller blöt hand. Gör några hål i degen och droppa över med lite olja. Strö på med grovt hackade valnötter och tryck i dem gärna lite granna. Strö över med lite fling- eller grovsalt. Låt brödet jäsa utan duk i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

  3. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 25 minuter.Låt brödet svalna lite och servera det gärna nygräddat.