Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(42)

Klassiska scones

Alltid lika goda scones. Perfekt för kvälls-fikat eller lyxig frukost!

vicora

Vote
(42)
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 dl mjölk
  • 100 gram smör
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

    Skär smöret i bitar och blanda ner det i bunken med resten. Gryna till det med fingrarna genom att finfördela smöret. Ner med mjölken i bunken och rör ihop till en deg. Sluta så fort du kan forma det till just en deg.

    Gör sedan fyra bitar av degen och knåda till runda kakor, inte större än 15 centimeter i diameter. Två skåror likt ett kors skärs i varje kaka. Nagga med gaffel om du vill.

    Lägg kakorna i en smord plåt eller på bakplåtspapper  i cirka 10 minuter.

    Ugnstemp : 250 grader.