Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Knäckebröd

Vote
(1)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till

Räcker till...

Ingredienser

Så gör du

  • 5 dl vatten
  • 7 1/2 dl vetemjöl
  • 7 1/2 dl grahamsmjöl
  • 1 paket bagarens jästmix surdegsbröd
  1. Blanda ihop de torra ingredienserna.

  2. Tillsätt vatten (40°C) och kör i degblandare i 6 min min på långsam och 4 min på medelhastighet) eller 15 min för hand till en smidig deg.

  3. Täck bunken med plast och låt jäsa i ca 60 min.

  4. Sätt ugnen på 230°C. Kavla ut degen tunt ca 1,5 mm

  5. Nagga degen rejält med en sporre och skär ut i önskad storlek. Lägg på plåt med papper och stoppa in i mitten av ugnen i ca 10-12 min.

  6. Låt svalna på galler. 

    Tips!

    Vill du ha smak på knäckebrödet, smaksätt med t ex. anis, fänkål eller kummin.

    Man kan också pensla med vatten och strö över olika frön och flingsalt innan gräddning.