Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Knäckebröd
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Recepttyp
Matbröd
Knäckebröd
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Ingredienser
Så gör du
- 5 dl vatten
- 7 1/2 dl vetemjöl
- 7 1/2 dl grahamsmjöl
- 1 paket bagarens jästmix surdegsbröd
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Tillsätt vatten (40°C) och kör i degblandare i 6 min min på långsam och 4 min på medelhastighet) eller 15 min för hand till en smidig deg.
Täck bunken med plast och låt jäsa i ca 60 min.
Sätt ugnen på 230°C. Kavla ut degen tunt ca 1,5 mm
Nagga degen rejält med en sporre och skär ut i önskad storlek. Lägg på plåt med papper och stoppa in i mitten av ugnen i ca 10-12 min.
Låt svalna på galler.
Tips!
Vill du ha smak på knäckebrödet, smaksätt med t ex. anis, fänkål eller kummin.
Man kan också pensla med vatten och strö över olika frön och flingsalt innan gräddning.