Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Kryddbröd med apelsinsmak

Vote
(1)

Räcker till 1 limpa

Räcker till...

1 limpa

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 dl farinsocker
  • 1 msk hel anis
  • 1 msk mald kanel
  • 1 tsk mald ingefära
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl Kanderat apelsinskal
  • 4 dl Kungsörnen Vetemjöl Special med fullkorn
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 dl filmjölk eller youghurt 3%
  • 1 dl brödsirap
  1. Värm ugnen till 175°C. Smörj en avlång form på 1½ l. ”Bröa” gärna med mandelspån.

  2. Blanda alla torra ingredienser. Rör i filmjölk och sirap till en jämn smet. Klicka den lösa degen i formen.

  3. Grädda i nedre delen av ugnen, 50–60 minuter. Knacka på brödets undersida, det ska låta dovt när det är färdiggräddat.

  4. Låt kallna på galler inlindat i bakduk. Passar utmärkt att rosta.