Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Kuvertbröd med ost

Vote
(3)
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 paket jäst
  • 5 dl ljummen mjölk
  • 150 gram smör eller margarin
  • 2 styck ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl socker
  • 600 g Kungsörnen kärnvetemjöl med fullkorn (10 dl)
Fyllning och pensling
  • riven ost tex västerbotten
  • 1 ägg
  • sesam- eller solrosfrön
  1. Smula ner jästen i en degbunke, häll över mjölken och rör om. Klicka i fettet och tillsätt de lätt uppvispade äggen, socker och salt.

  2. Tillsätt mjölet men spar ½ dl till utbakningen. Arbeta degen tills den känns smidig. Låt den jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.

  3. Knåda degen smidig på lätt mjölat bakbord. Dela degen i fyra lika stora delar.

  4. Kavla ut varje del till en rektangulär platta, ca 20 x 40 cm. Strö över riven ost som en rand mitt på degen. Vik över 1/3 av degen så att det täcker osten, strö på ost och vik över den sista delen.

  5. Skär i ca 4 cm breda bitar. Vänd skarven nedåt och lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar. Låt jäsa under bakduk, ca 45 minuter.

  6. Sätt ugnen på 225°C. Pensla med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda mitt i ugnen, 7-10 minuter.