Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Linfrötekakor

Rivka

Vote
(6)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till

Räcker till...

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1 ½ dl havregryn
  • ½ dl linfrö
  • ½ dl vetekli eller vetegroddar
  • 1 msk sirap
  • 7-9 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g margarin
  1. Smula jästen i en degbunke och rör ut den med 1 dl mjölk.

  2. Blanda 3 dl mjölk med havregryn, linfrön, vetekli /  vetegroddar, och koka till en gröt.

  3. Rör ner margarinet i gröten.

  4. När margarinet smält rör ner 1 dl mjölk i grötblandningen.

  5. Låt gröten svalna.

  6. Rör ner gröten i jästblandningen och tillsätt sirap, vetemjöl och bakpulver.

  7. Kavla ut degen, centimeter tjock, och tag ut runda kakor med hjälp av skål.

  8. Lägg kakorna på en bakplåtspapper beklädd plåt och låt jäsa under duk i 40 minuter.

  9. Nagga kakorna väl och grädda i 225* C i 10 minuter.