Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk
- 1 ½ dl havregryn
- ½ dl linfrö
- ½ dl vetekli eller vetegroddar
- 1 msk sirap
- 7-9 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 50 g margarin
Smula jästen i en degbunke och rör ut den med 1 dl mjölk.
Blanda 3 dl mjölk med havregryn, linfrön, vetekli / vetegroddar, och koka till en gröt.
Rör ner margarinet i gröten.
När margarinet smält rör ner 1 dl mjölk i grötblandningen.
Låt gröten svalna.
Rör ner gröten i jästblandningen och tillsätt sirap, vetemjöl och bakpulver.
Kavla ut degen, centimeter tjock, och tag ut runda kakor med hjälp av skål.
Lägg kakorna på en bakplåtspapper beklädd plåt och låt jäsa under duk i 40 minuter.
Nagga kakorna väl och grädda i 225* C i 10 minuter.