Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Lyxiga Briocher

Fantastiska Briocher perfekta för en lyxig långfrukost.  

cecilla

Vote

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g mjukt smör Använd äkta vara för bra resultat och inget margarin.
  • 2 1/2 dl fingervarmt vatten
  • 25 g jäst
  • 5 dl vetemjöl
  • 1/2 dl socker
  • 5 st ägg
  • ca 1 liter vetemjöl
  • 1 st ägg
  • Rör ut jästen i vattnet. Blanda i ca 5 dl mjöl till en smidig deg. Arbeta den länge, gärna i 20 minuter i hushållsassistent. 

    Låt jäsa under duk i 40 minuter.

    Tillsätt sedan smör, socker, 5 ägg och vetemjöl. Arbeta degen blank och smidig.

    Låt degen jäsa ännu en gång, 40 minuter under duk.

    Fördela i formar av önskad storlek, portion eller limpor, men brödet måste gräddas i en form. Den flyter gärna ut om du gräddar den direkt på plåten. Jäs en sista gång, 20-30 minuter, så det blir spänning i brödet. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 175 grader i 7-10 minuter för portionsbröd och cirka 35 minuter för limpor.