Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Lyxiga Briocher

Fantastiska Briocher perfekta för en lyxig långfrukost.  

cecilla

Vote

Räcker till

Räcker till...

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g mjukt smör Använd äkta vara för bra resultat och inget margarin.
  • 2 1/2 dl fingervarmt vatten
  • 25 g jäst
  • 5 dl vetemjöl
  • 1/2 dl socker
  • 5 st ägg
  • ca 1 liter vetemjöl
  • 1 st ägg
  • Rör ut jästen i vattnet. Blanda i ca 5 dl mjöl till en smidig deg. Arbeta den länge, gärna i 20 minuter i hushållsassistent. 

    Låt jäsa under duk i 40 minuter.

    Tillsätt sedan smör, socker, 5 ägg och vetemjöl. Arbeta degen blank och smidig.

    Låt degen jäsa ännu en gång, 40 minuter under duk.

    Fördela i formar av önskad storlek, portion eller limpor, men brödet måste gräddas i en form. Den flyter gärna ut om du gräddar den direkt på plåten. Jäs en sista gång, 20-30 minuter, så det blir spänning i brödet. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 175 grader i 7-10 minuter för portionsbröd och cirka 35 minuter för limpor.