Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Lyxiga Briocher
Fantastiska Briocher perfekta för en lyxig långfrukost.
Ingredienser
Så gör du
- 150 g mjukt smör Använd äkta vara för bra resultat och inget margarin.
- 2 1/2 dl fingervarmt vatten
- 25 g jäst
- 5 dl vetemjöl
- 1/2 dl socker
- 5 st ägg
- ca 1 liter vetemjöl
- 1 st ägg
Rör ut jästen i vattnet. Blanda i ca 5 dl mjöl till en smidig deg. Arbeta den länge, gärna i 20 minuter i hushållsassistent.
Låt jäsa under duk i 40 minuter.
Tillsätt sedan smör, socker, 5 ägg och vetemjöl. Arbeta degen blank och smidig.
Låt degen jäsa ännu en gång, 40 minuter under duk.
Fördela i formar av önskad storlek, portion eller limpor, men brödet måste gräddas i en form. Den flyter gärna ut om du gräddar den direkt på plåten. Jäs en sista gång, 20-30 minuter, så det blir spänning i brödet. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 175 grader i 7-10 minuter för portionsbröd och cirka 35 minuter för limpor.