Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(12)

Mammas linfröbullar

Servera med Milda Lätt och ett gott pålägg.

Milda http://www.milda.se

Vote
(12)

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till ca 24 stycken

Räcker till...

ca 24 stycken

Kategorier
Näringsvärde Äggfritt

Ingredienser

Så gör du

Steg 1, Fördeg:
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl rågflingor
  • 1/2 dl linfrö
  • 1/2 dl vetegroddar eller någon form av kli
  • 1 - 1½ msk kummin, kan uteslutas eller ersättas med andra brödkryddor
  • 1/2 dl Milda flytande margarin (eller 50 g Milda i folie)
  • 1/2 l kokande vatten
  • 2 msk sirap, honung, strösocker eller farinsocker
Steg 2:
  • 1 ½ msk salt
  • 2 paket jäst, 100g
  • 1/2 l ljummet vatten
  • ca 17 dl vetemjöl, (1020g)
Till utbakningen:
  • ½ - 1 dl vetemjöl, (30-60g)
  • 1. Blanda alla ingredienserna till fördegen. Låt röran stå tills den svalnat, minst 30 minuter.

    2. Smula ner jästen i fördegen, häll i salt och vatten. Tillsätt mjölet och arbeta degen väl, degen ska vara ganska lös.

    3. Låt degen jäsa övertäckt 30 minuter.

    4. Mjöla bakbordet innan du stjälper upp degen.

    5. Arbeta in ½ dl vetemjöl och forma degen till 2 limpor.

    6. Dela varje limpa i 12 skivor ca 1½ cm tjocka.

    7. Rulla varje skiva till en bulle och lägg bullarna på smorda eller bakpappersklädda plåtar.

    8. Låt bullarna jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 250°C.

    9. Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter.

    10. Låt svalna på galler under bakduk.