Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Manitoba cream baguette med sesam

Recept på mjuka och porösa baguetter bakat på Manitoba cream mjöl.

Vote
(7)

Räcker till 4 st Baguetter

Räcker till...

4 st Baguetter

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 6 dl vatten
  • ca 13 dl Manitoba Cream mjöl
  • 2 tsk flingsalt
  • 25 g jäst
  • 2 dl sesamfrön
  • 0,5 dl olivolja
  1. Blanda samtliga ingredienser i en assistent i ca 8 minuter.

  2. Olja en rektangulär gratängform. Lägg degen i formen och låt jäsa under bakduk i 1 timme. 

  3. Mjöla bordet och välv degen.

  4. Dela degen 4 avlånga bitar.

  5. Snurra bitarna lite försiktigt och lägg den på bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa ytterligare 30-45 minuter

  6. Sätt ugnen på 250 grader.

  7. Pensla baguetterna med olivolja, strö över sesamfrön och flingsalt.

  8. Grädda i 15 minuter i nedre delen av ugnen. Sänk därefter temperaturen till 150 grader och fortsätt grädda i ca 20 minuter.

  9. Ta ut och låt svalna på galler