Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Mariannes rågbullar
Perfekta matsäcksbullar med något gott pålägg!
Räcker till 48 st
Räcker till...
48 st
Ingredienser
Så gör du
- 100 g jäst
- 1 liter vatten fingervarmt
- 1 msk salt
- 25 g smör rumstempererat
- 8 dl fyra sädesslag-mjöl
- 7 dl rågsikt
- 4 dl vetemjöl
Smula jästen i en stor degbunke,, tillsätt vattnet och rör ut jästen. Tillsätt övriga ingredienser, vänta dock med vetemjölet. Arbeta degen jämn, tillsätt vetemjöl tills degen är smidig och lagom fast (ej hård!).
Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
Ta upp degen på bakbordet och knåda den smidig. Dela degen i 6 delar. Rulla ut varje del till en rulle, dela varje rulle i 8 delar. Vänd snittytorna i mjöl och lägg brödbitarna på en plåt.
Låt brödet jäsa i 30 min.
Grädda i 10 min i 225 graders ugnsvärme.