Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Mariannes rågbullar

Perfekta matsäcksbullar med något gott pålägg!

sim2fil

Vote

Räcker till 48 st

Räcker till...

48 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g jäst
  • 1 liter vatten fingervarmt
  • 1 msk salt
  • 25 g smör rumstempererat
  • 8 dl fyra sädesslag-mjöl
  • 7 dl rågsikt
  • 4 dl vetemjöl
  1. Smula jästen i en stor degbunke,, tillsätt vattnet och rör ut jästen. Tillsätt övriga ingredienser, vänta dock med vetemjölet. Arbeta degen jämn, tillsätt vetemjöl tills degen är smidig och lagom fast (ej hård!).

  2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

  3. Ta upp degen på bakbordet och knåda den smidig. Dela degen i 6 delar. Rulla ut varje del till en rulle, dela varje rulle i 8 delar. Vänd snittytorna i mjöl och lägg brödbitarna på en plåt.

  4. Låt brödet jäsa i 30 min.

  5. Grädda i 10 min i 225 graders ugnsvärme.