Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Medelhavsbröd

Recept på saftigt bröd som får sina goda smaker från soltorkade tomater och fetaost!

Vote
(4)

Räcker till 1 st bröd

Räcker till...

1 st bröd

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 50 g smält smör
  • 0,25 dl hackade soltorkade tomater eller oliver
  • 75 g smulad fetaost eller riven Mozzarella
  • 1 msk oregano
  • 1,5 dl mjölk
  1. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en skål. Tillsätt smält smör.

  2. Vänd ner tomater, feta ost och oregano och mjölk. Blanda väl till en smidig deg.

  3. Forma ett stort, runt bröd. Lägg brödet på pappersklädd plåt och grädda i 200° C i 30-35 min.

    Tips: För att känna om brödet är klart: Knacka på undersidan av brödet. Låter det ihåligt är det färdiggräddat.