Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Mildas grova scones
Fri från
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 16 bitar
Räcker till...
16 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 4-4½ dl vetemjöl 240 g
- 4 dl grahamsmjöl 240 g
- 1 tsk salt
- 1½ msk bakpulver
- 1/2 dl Milda flytande margarin eller 50 g Milda i folie
- 3 dl filmjölk
1. Sätt ugnen på 250°C. Blanda i en bunke ihop vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver.
2. Rör ner filmjölk och flytande Milda och arbeta snabbt ihop degen.
3. Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Dela degen i fyra lika stora bitar.
4. Kavla eller platta lätt ut två jämnstora kakor ca 15 cm i diameter direkt på plåtarna. Skåra varje kaka korsvis med kniv.
5. Grädda scones mitt i ugnen ca 10 minuter.