Mjuka tunnbröd
Enkla att göra då man steker dom i stekpannan :)
Fri från
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 12 st
12 st
Ingredienser
Så gör du
- 1/4 pkt jäst -ca 12 gram
- 50 g smör
- 5 dl mjölk
- 0.5 tsk salt
- 0.5 dl socker
- 2 msk sirap
- 0.5 tsk Hjorthornssalt
- 3.5 dl grahamsmjöl
- 7 dl vetemjöl -tillsätt mer mjöl efter behov
- extra vetemjöl till utbakningen
Smula ner jästen i en bunke.
Smält smöret o tillsätt mjölk. Värm tills fingervarmt -ca 37 grader.
Lös upp jästen med lite av degspadet. Blanda i salt, socker, sirap, hjortronsalt o grahamsmjöl o resten degspad.
Arbeta i vetemjölet o låt degen jäsa övertäckt i 45 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord o dela degen 12 delar.
Rulla varje del till en rund bulle o kavla ut till en rundca 0.5 cm tjock kaka.
Borsta av överflödigt mjöl o lägg "kakan" i en varm, torr stekpanna.
Grädda varje kaka på medelvärme i ca 2 min per sida.
Låt svalna på galler, under bakduk.
Godast nybakta. Håller ca 1 dygn i plastpåse o 6 månader i frys.
TIPS! Använd tunnbröden som "wraps" -fyll dom med tex kyckling, grönsaker o chilisås o rulla ihop. Perfekt picnicmat :)