Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Mjuka tunnbröd

Enkla att göra då man steker dom i stekpannan :)

bullemamman

Vote

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 12 st

Räcker till...

12 st

Kategorier
Recepttyp Matbröd
Tillfälle Jul
Näringsvärde Äggfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 1/4 pkt jäst -ca 12 gram
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 0.5 tsk Hjorthornssalt
  • 3.5 dl grahamsmjöl
  • 7 dl vetemjöl -tillsätt mer mjöl efter behov
  • extra vetemjöl till utbakningen
  • Smula ner jästen i en bunke.

    Smält smöret o tillsätt mjölk. Värm tills fingervarmt -ca 37 grader.

    Lös upp jästen med lite av degspadet. Blanda i salt, socker, sirap, hjortronsalt o grahamsmjöl o resten degspad.

    Arbeta i vetemjölet o låt degen jäsa övertäckt i 45 min.

    Ta upp degen på mjölat bakbord o dela degen 12 delar.

    Rulla varje del till en rund bulle o kavla ut till en rundca 0.5 cm tjock kaka.

    Borsta av överflödigt mjöl o lägg "kakan" i en varm, torr stekpanna.

    Grädda varje kaka på medelvärme i ca 2 min per sida.

    Låt svalna på galler, under bakduk.

    Godast nybakta. Håller ca 1 dygn i plastpåse o 6 månader i frys.

    TIPS! Använd tunnbröden som "wraps" -fyll dom med tex kyckling, grönsaker o chilisås o rulla ihop. Perfekt picnicmat :)