Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Mommobröd

Godaste mjukbrödet som finns!

SockerKringlan

Vote
(5)

Räcker till 5 st

Räcker till...

5 st

Kategorier
Recepttyp Matbröd

Ingredienser

Så gör du

  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vatten
  • 100 g margarin
  • 1 st fäsk jäst använd helst inte torrjäst
  • 1 dl sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 st ägg
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 3 dl grahamsmjöl eller något annat smakrikt mjöl
  • ca 10 dl vetemjöl
  1. Smält margarinet, häll sedan i mjölken och vattnet oh värm fingervarmt.

  2. Smula jäste i en bunke oh lös med den fingervarma vätskan. Blanda i sirap, salt och ägg.

  3. Blanda bakpulver, garhamsmjöl och hälften av vetemjölet.

  4. Rör ner mjölblandningen i vätskan. Rör i resten av vetemjölet till degen inte fastnar i fingrarna när man rör den.

  5. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45-60 min.

  6. Sätt på ugnen 275- 300 grader.

    Dela degen i fem bitar och kavla till fem rundar ca 1cm tjocka bröd. Låt dem jäsa ca 30 min.

    Grädda gyllenbruna och smörj dem ev. med margarin när de är varma så de håller sig mjuka och får fin yta.