Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Morotsbröd
Gott och enkelt att baka.
Räcker till 2 st limpor
Räcker till...
2 st limpor
Recepttyp
Matbröd
Ingredienser
Så gör du
- 50 gram jäst
- 4,5 dl vatten kallt
- 1,5 dl filmjölk
- 0,5 dl olja
- 2 msk honung
- 1,5 tsk salt
- 1 kilo vetemjöl
- 5 dl rivna morötter
Smula ner jästen i degbunken och tillsätt vatten och fil. Lös upp jästen. Tillsätt salt, honung och olja.
Tillsätt rivna morötter och lite vetemjöl itaget tills degen blir mjuk och elastisk och släpper kanterna i degbunken.
Låt jäsa i 45 minuter under bakduk.
Knåda ut degen till 2 avlånga limpor och låt jäsa på plåt eller i bakformar i 30 minuter under bakduk.
Grädda i 225 grader i 30 minuter.