Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Morotsbröd

Gott och enkelt att baka.

hemmamamman

Vote
(5)

Räcker till 2 st limpor

Räcker till...

2 st limpor

Kategorier
Recepttyp Matbröd

Ingredienser

Så gör du

  • 50 gram jäst
  • 4,5 dl vatten kallt
  • 1,5 dl filmjölk
  • 0,5 dl olja
  • 2 msk honung
  • 1,5 tsk salt
  • 1 kilo vetemjöl
  • 5 dl rivna morötter
  1. Smula ner jästen i degbunken och tillsätt vatten och fil. Lös upp jästen. Tillsätt salt, honung och olja.

  2. Tillsätt rivna morötter och lite vetemjöl itaget tills degen blir mjuk och elastisk och släpper kanterna i degbunken. 

     

  3. Låt jäsa i 45 minuter under bakduk.

  4. Knåda ut degen till 2 avlånga limpor och låt jäsa på plåt eller i bakformar i 30 minuter under bakduk.

  5. Grädda i 225 grader i 30 minuter.