Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Mumsiga mellismuffins med kakao
Goda muffins fyllda med energi. Perfekt som mellanmål!
Foto: Frida Wismar
Räcker till 10 stycken
Räcker till...
10 stycken
Ingredienser
Så gör du
- ½ pkt jäst
- 2 ½ dl vatten
- 2 msk rapsolja
- 2 dl Risenta dinkelflingor
- 1 ½ dl Risenta sojamjöl
- 1 dl Risenta bovetemjöl
- 1/2 dl Risenta solroskärnor
- 2 msk Risenta psylliumfrön
- 1/2 dl Risenta hackade valnötter
- 3 msk kakao
- 1 banan
- 4 Risenta torkade fikon
Sätt ugnen på 250 grader.
Mosa bananen och hacka fikonen.
Smula jästen i en bunke. Värm vätskan till 37 grader och häll den över jästen. Rör om till jästen löst sig.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en kladdig deg.
Jäs under bakduk i cirka 30 minuter.
Klicka ut degen i cirka 10 muffinsformar och grädda i cirka 8-10 minuter.