Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Mumsiga mellismuffins med kakao

Goda muffins fyllda med energi. Perfekt som mellanmål!

Foto: Frida Wismar

Vote
(1)

Räcker till 10 stycken

Räcker till...

10 stycken

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • ½ pkt jäst
  • 2 ½ dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl Risenta dinkelflingor
  • 1 ½ dl Risenta sojamjöl
  • 1 dl Risenta bovetemjöl
  • 1/2 dl Risenta solroskärnor
  • 2 msk Risenta psylliumfrön
  • 1/2 dl Risenta hackade valnötter
  • 3 msk kakao
  • 1 banan
  • 4 Risenta torkade fikon
  1. Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Mosa bananen och hacka fikonen.

  3. Smula jästen i en bunke. Värm vätskan till 37 grader och häll den över jästen. Rör om till jästen löst sig.

  4. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en kladdig deg.

  5. Jäs under bakduk i cirka 30 minuter.

  6. Klicka ut degen i cirka 10 muffinsformar och grädda i cirka 8-10 minuter.