Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Mustbullar

Ett annorlunda recept på matbröd som vi fick pröva när vi hade jultema på EV.

annaz

Vote
(2)

Räcker till 25 st

Räcker till...

25 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 pkt jäst
  • 2 flaskor julmust á 33 cl
  • 1 dl olja
  • 1 msk salt
  • 4 dl fint rågmjöl
  • 11-12 dl vetemjöl
  1. Smula jästen i matberedaren och värm julmusten till 37 grader.

    Häll över lite av julmusten och rör tills jästen löst sig

  2. Tillsätt resten av musten, olja, salt, rågmjöl och nästan allt vetemjöl. Spara lite till utbakningen.

  3. Bearbeta degen i ca 4 minuter i maskinen. Låt jäsa ca 40 minuter.

    Ta upp o knåda degen på ett bakbord. Dela degen i 25 bitar. Forma bitarna till släta bullar som läggs på en bakpapperklädd plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 20 min.

    Grädda mitt i ugnen i 250 grader ca 10 minuter

    Låt kallna under bakduk.