Naan
Jag har letat, provbakat och letat lite till för att hitta det ultimata naanreceptet för hemmabruk, riktigt som i Indien smakar de inte men det är inte långt ifrån
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 12 st
12 st
Ingredienser
Så gör du
- 25 g jäst
- 2 dl ljummen mjölk
- 2,5 dl fil eller yoghurt
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- ca 10 dl vetemjöl
Lös jästen i en blandning av mjölk och fil eller yoghurt.
Blanda salt och bakpulver i vetemjölet. Rör ner mjölet i vätskan och knåda degen smidig 8 minuter i maskin.
Täck med plast och jäs degen 1 timme. Platta till degen och dela den i 12 lika stora bitar.
Kavla eller tryck ut dem till tunna, droppformade bröd.
Grädda i ugn på högsta värme under grillelementet. Två bröd får plats åt gången på plåten. Vänd bröden efter ungefär 2 minuter när de börjar blåsa upp sig och får gräddade prickar. Grädda en halv minut på andra sidan.
Linda i handdukar, ät bröden varma eller ljumma. De blir sega och torra sedan de kallnat.