Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Naan

Jag har letat, provbakat och letat lite till för att hitta det ultimata naanreceptet för hemmabruk, riktigt som i Indien smakar de inte men det är inte långt ifrån

cecilla

Vote
(4)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 12 st

Räcker till...

12 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummen mjölk
  • 2,5 dl fil eller yoghurt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • ca 10 dl vetemjöl
  • Lös jästen i en blandning av mjölk och fil eller yoghurt.

     Blanda salt och bakpulver i vetemjölet. Rör ner mjölet i vätskan och knåda degen smidig 8 minuter i maskin.

    Täck med plast och jäs degen 1 timme. Platta till degen och dela den i 12 lika stora bitar.

    Kavla eller tryck ut dem till tunna, droppformade bröd.

    Grädda i ugn på högsta värme under grillelementet. Två bröd får plats åt gången på plåten. Vänd bröden efter ungefär 2 minuter när de börjar blåsa upp sig och får gräddade prickar. Grädda en halv minut på andra sidan.

    Linda i handdukar, ät bröden varma eller ljumma. De blir sega och torra sedan de kallnat.