Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

New york city bagels

Jättegoda bagels som gör att man verkligen får känslan av Usa!! :D.

Josefinbakar

Vote
(10)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 5 dl ljummet vatten
  • 25 g jäst
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk salt
  • 2 msk flytande honung
  • 13 dl vetemjöl special
  • 1 st ägg
  1. Rör ut jästen med vattnet.
    Rör ned oljan, saltet och honungen.
    Rör ned mjölet. Arbeta degen tills den är smidig.
    Jäs under bakduk i ca 1 tim.

  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma runda bollar.
    Tryck ned ett mjölat finger i bollen och snurra runt så att ett hål bildas.
    Gör ett ganska stort hål.
    Täck över och låt jäsa i 15 minuter.

  3. Koka upp vatten i en traktörpanna och koka varje bagel 1 minut på varje sida.
    Lägg upp bagelsen på en bakplåtskläddplåt och pensla med uppvispat ägg.
    Strö över vallmofrön.
    Grädda i 30 minuter i 225 grader och låt svalna utan bakduk på ett galler.