Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Norska läfsor

Norska läfsor är ett tunnbröd som steks i stekpanna. Det är väldigt gott fast jobbigt att kavla och kavla och sen steka och steka. Det är bra med medhjälpare. Jag brukar göra dubbel sats om jag har medhjälpare, annars bara enkel sats

hemmamamman

Vote
(4)

Räcker till 20 st läfsor

Räcker till...

20 st läfsor

Kategorier
Recepttyp Matbröd

Ingredienser

Så gör du

  • 50 gram jäst
  • 125 gram smör
  • 5 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 3 msk kummin annan brödkrydda går också bra
  • 7 dl rågsikt
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 dl sirap
  1. Smält smöret och häll på mjölken. Låt det bli fingervarmt. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt salt, kummin, sirap, rågsikt och det mesta av mjölet. Blanda till en smidig deg. Låt jäsa 30 minuter.

  2. Ta upp degen på mjöligt bakbord och knåda. Dela degen i 20 bitar och kavla ut varje bit till en rund kaka. Grädda i stekpanna i 2 - 3 minuter på varje sida.