Nyttig bröd med linfrö
Fri från
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 8 st bröd
8 st bröd
Ingredienser
Så gör du
- 1 paket jäst
- 2 krm salt
- 4 msk olja
- 3 dl vatten
- 6 msk linfrö
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl Grahams mjöl
- 2 dl Rågsikt mjöl
Blanda olja, salt och jästen. När det är lkart så ska du tillsätta vattnet och linfrö. Vattnet måste vara fingervarmt (37 grader) för att brödet ska kunna jäsa sen. Är vattnet för varmt så komemr inte brödet at jäsa sedan.
Sedan Tillsätter du de 3 olika sortes mjölen och börjar knåda det till en deg, ibland kan degen behöva lite mer mjöl eller vatten.
Sätt nu ugnen på 225 grader. Börja nu dela degen och rulla den till bollar och lägg dem på en plåt. Bröden ska jäsa ungefär 15-30 minuter, täck med en duk. Om du vill att brödet ska glänsa lite så kan du pensla med lite ägg eller olja.
Grädda i ugn ungefär 15 minuter eller tills brödet känns bra och fått färg.