Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Nyttobröd

Blir mycket saftig och är jätte god att äta med ost.

matmamma

Vote

Räcker till

Räcker till...

Kategorier
Recepttyp Matbröd

Ingredienser

Så gör du

  • 1 dl linfrö
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl Vetekli
  • 1/2 dl pumpakårnor
  • 1 dl rågmjöl
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 75 g smör
  • 3 msk äppelmos
  • 16 dl vetemjök
  • 1 msk salt
  • 2 dl mjölk
  1. Blanda samman linfrö,pumpakärnor,kross,vetekli och rågmjöl i en kastrull 

  2. Tillsätt vattnet och saltet koka en gröt och låt svalna Smält smöret i en kastrull, blanda ner mjölken och värm till 37 grader Smula ner jästen i en bunke häll i smör 

  3. Blanda ner gröten,tillsätt äppelmoset och mjöl tills degen blir kladdfri ARBETA CA 10 MINUTER Jäs ca 45 min Knäda degen och tag ut 25 bullar, lägg på bakplåts papprad plåt Jäs ytterligare 30 min Gräddas på 225 gr i 20 min