Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Olivpinnar

Vote

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till

Räcker till...

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 pkt / påse Kronjäst för matbröd (blå)
  • 5 dl vatten
  • 1,3 l vetemjöl special
  • 1 msk matolja
  • 2 tsk salt
Fyllning
  • 100 g tapenade
  • 1.Sätt ugnen på 225°C.

    2. Smula KronJäst för matbröd i en bunke, tillsätt det 37°C vattnet och rör om tills KroJästen har löst upp sig.

    3. Tillsätt salt, matolja och vetemjölet.

    4. Blanda till en slät deg. Låt degen jäsa i 30 min på bordet.

    5. Dela degen i två bitar. Kavla ut bitarna till ca 40x30 cm plattor.

    6. Bred ett tunt lager tapenade, vik dubbel och skär 2 cm breda remsor.

    7. Vrid ändarna åt var sitt håll och dra samtidigt lite försiktigt i dem, så att de blir ca 20 cm.

    8. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.

    9. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min.

    Gör så här (torr KronJäst)

    1. Sätt ugnen på 225°C.

    2. Blanda torrjästen i mjölet.

    3. Tillsätt salt, matolja och sist vatten (40°C, lite varmare än fingervarmt).

    4. Blanda till en slät deg. Låt degen jäsa i 30 min på bordet.

    5. Dela degen i två bitar. Kavla ut bitarna till ca 40x30 cm plattor.

    6. Bred ett tunt lager tapenade, vik dubbel och skär 2 cm breda remsor.

    7. Vrid ändarna åt var sitt håll och dra samtidigt lite försiktigt i dem, så att de blir ca 20 cm.

    8. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.

    9. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min.