Ingredienser
Så gör du
- 1 pkt / påse Kronjäst för matbröd (blå)
- 5 dl vatten
- 1,3 l vetemjöl special
- 1 msk matolja
- 2 tsk salt
Fyllning
- 100 g tapenade
1.Sätt ugnen på 225°C.
2. Smula KronJäst för matbröd i en bunke, tillsätt det 37°C vattnet och rör om tills KroJästen har löst upp sig.
3. Tillsätt salt, matolja och vetemjölet.
4. Blanda till en slät deg. Låt degen jäsa i 30 min på bordet.
5. Dela degen i två bitar. Kavla ut bitarna till ca 40x30 cm plattor.
6. Bred ett tunt lager tapenade, vik dubbel och skär 2 cm breda remsor.
7. Vrid ändarna åt var sitt håll och dra samtidigt lite försiktigt i dem, så att de blir ca 20 cm.
8. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
9. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min.
Gör så här (torr KronJäst)
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Blanda torrjästen i mjölet.
3. Tillsätt salt, matolja och sist vatten (40°C, lite varmare än fingervarmt).
4. Blanda till en slät deg. Låt degen jäsa i 30 min på bordet.
5. Dela degen i två bitar. Kavla ut bitarna till ca 40x30 cm plattor.
6. Bred ett tunt lager tapenade, vik dubbel och skär 2 cm breda remsor.
7. Vrid ändarna åt var sitt håll och dra samtidigt lite försiktigt i dem, så att de blir ca 20 cm.
8. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
9. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min.