Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Örtsnäckor

Vote
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 pkt / påse Kronjäst för söta degar (röd)
  • 5 dl mjölk
  • 1,5 l vetemjöl
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 tsk salt
  • 2 msk honung
Fyllning
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 0,5 dl färska örter
  • 0,5 dl hackad persilja
Garnering
  • 1 ägg
  • Gör så här (färsk KronJäst)

    1.Smula ner ett pkt av KronJäst för söta degar i en bunke. Tillsätt den värmda mjölken 37 °C och rör ut jästen.

    2. Sätt ugnen på 225°C.

    3. Tillsätt salt, honung och smöret.

    4. Blanda till en slät deg och låt jäsa i 30 minuter.

    5. Dela degen i 2 delar. Kavla ut  till avlånga, 0,5 cm tjocka plattor.

    6. Blanda smör, örtkryddor och persilja. Bred ut örtsmöret över degen.

    7. Rulla ihop och skär varje rulle i 15 bitar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Jäs i 30 minuter.

    8. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen 8 – 10 minuter.

    Gör så här (torr KronJäst)

    1. Sätt ugnen på 225°C.

    2. Blanda torrjästen i mjölet.

    3. Tillsätt salt, honung, smör och lite mer än fingervarm mjölk (40°C).

    4. Blanda till en slät deg och låt jäsa i 30 min.

    5. Dela degen i 2 delar. Kavla ut till avlånga, 0,5 cm tjocka plattor.

    6. Blanda smör, örtkryddor och persilja. Bred ut örtsmöret över degen.

    7. Rulla ihop och skär varje rulle i 15 bitar. Lägg dem på plåt med b