Ingredienser
Så gör du
- 1 pkt / påse Kronjäst för söta degar (röd)
- 5 dl mjölk
- 1,5 l vetemjöl
- 125 g rumsvarmt smör
- 2 tsk salt
- 2 msk honung
Fyllning
- 50 g rumsvarmt smör
- 0,5 dl färska örter
- 0,5 dl hackad persilja
Garnering
- 1 ägg
Gör så här (färsk KronJäst)
1.Smula ner ett pkt av KronJäst för söta degar i en bunke. Tillsätt den värmda mjölken 37 °C och rör ut jästen.
2. Sätt ugnen på 225°C.
3. Tillsätt salt, honung och smöret.
4. Blanda till en slät deg och låt jäsa i 30 minuter.
5. Dela degen i 2 delar. Kavla ut till avlånga, 0,5 cm tjocka plattor.
6. Blanda smör, örtkryddor och persilja. Bred ut örtsmöret över degen.
7. Rulla ihop och skär varje rulle i 15 bitar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Jäs i 30 minuter.
8. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen 8 – 10 minuter.
Gör så här (torr KronJäst)
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Blanda torrjästen i mjölet.
3. Tillsätt salt, honung, smör och lite mer än fingervarm mjölk (40°C).
4. Blanda till en slät deg och låt jäsa i 30 min.
5. Dela degen i 2 delar. Kavla ut till avlånga, 0,5 cm tjocka plattor.
6. Blanda smör, örtkryddor och persilja. Bred ut örtsmöret över degen.
7. Rulla ihop och skär varje rulle i 15 bitar. Lägg dem på plåt med b