Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

Pitabröd

perfekt att frysa in. Goda att fylla.

olivia

Vote
(10)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 20 st stora pitabröd

Räcker till...

20 st stora pitabröd

Ingredienser

Så gör du

  • 8 dl vatten
  • 1 pkt jäst
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk salt
  • 2 liter vetemjöl
  • Blanda vatten, jäst, olivolja och salt i en bunke.

    Tillsätt vetemjöl och arbeta till degen blir seg och blank och släpper bunkens kanter.

     Låt jäsa ca 30 min.

    Tag upp degen på ett mjölat bakbord och forma till en rulle, dela den i 20 delar och forma varje del till en centimetertjocka runda kakor.

    Låt jäsa under handduk på en plåt ca 20 minuter. 

    Sätt på ugnen på 275 grader.

    Vänd på bröden och grädda dem i den varma ugnen i ca 6-7 minuter.

    Låt bröden svalna på galler under en handduk.