Pitabröd
De här pitabröden blir jättegoda och passar jättebra till sin favoritfyllning.
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 8 st bröd
8 st bröd
Ingredienser
Så gör du
- 25 g jäst
- 5 dl vatten
- 1.5 msk salt
- 1 msk honung
- 2 msk olivolja
- 13 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet tills det är fingervarmt, 37 grader.
Häll lite av vattnet i bunken och rör med träslev tills all jäst har lösts upp.
Tillsätt sedan resten av vattnet samt salt, honung och olivolja.Blanda i nästan allt vetemjöl och arbeta degen smidig i maskin eller för hand.
Tillsätt resten av mjölet vid behov.
Låt jäsa övertäckt i cirka 1 timme. Sätt ugnen på 250 graderTa upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i 8 bitar.
Forma bitarna till runda bollar. Kavla ut till runda kakor, cirka 10 centimeter i diameter.
Lägg bröden på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i cirka 8 minuter.
Låt dem svalna på ett galler under bakduk.